Home  |   24 / 24  |   Contacts  |
     
  Services
  Hardware  
  Software  
  Netwerken  
  Security  
  Opleidingen  
  Internet
  DNSD  
  Hosting  
  Web Design  
  Web Ontwikkeling  
  Internet Prijslijst  
  Klanten / Profiel
  Particulieren  
  KMO  
  Mobiele oplossingen  
  Projecten
  C.I.T.  
     
   
 
Wireless computing, Bent u klaar voor dit nieuwe tijdperk van communicatie

De fenomenale groei van de mobiele toestellen (PDA, GSM,...) gecombineerd met de explosie van het internet en bedrijfsintranetten heeft ervoor gezorgd dat de lat van de arbeidsproductiviteit steeds hoger komt te liggen. Omdat account managers en de rest van het 'mobiele' personeel nood hebben aan real-time gegevens blijken high speed wireless LANs (WLANs) de netwerkoplossingen voor bedrijven die op het het scherp van de snee werken.

Wat is een Wireless LAN ?

Een Wireless Lan (WLAN) is een nieuwe manier om het bereik van Local Area Networks (LANs) te gaan uitbreiden. Het gaat om netwerken, gewoonlijk binnen gebouwen die communiceren via electromagnetische golven (radio en infrarood). Er zijn geen fysieke connecties (kabels) tussen de componenten van een WLAN.

Medewerkers kunnen de WLAN betreden via wireless adapters: PC cards zijn in notebooks (via het PCMCIA slot), ISA (verouderd) en PCI cards in desktops pc's of die al volledig geÔntegreerd zijn in handheld pc's. In plaats van je PC te connecteren met een kabel naar een wandcontactdoos kan je je draadloos op het netwerk via de Access Point. Het bereik van deze access point kan oplopen tot enkele honderden meters.

Het eindresultaat is een grotere vrijheid voor gebruikers en een echte draadloze verbinding met het LAN en het internet - geen kabels, dozen, racks of aansluitingsmogelijkheden met het netwerk meer nodig !

top

De voordelen van Wireless LANs

Mobiliteit

Er is een stijgende bedrijfs- en individuele vraag naar mobile computing platformen, met notebooks die gebruikt worden als de belangrijkste pc's en handhelds die steeds populairder worden in de werkomgeving. Bij het implementeren van een WLAN kunnen bedrijven hun personeelsleden een constante toegang bieden tot het netwerk als ze deelnemen aan meetings, samenwerken met collega's of zich verplaatsen naar de andere site locatie, zonder moeten te zoeken naar een plek om fysiek te gaan inloggen op het netwerk.

Dit is vooral belangrijk met het zicht op virtuele teams, tijdelijke werkgroepen, project gebaseerde en cross-functional resource planning. Uit een recent onderzoek blijkt dat de productiviteitsvoordelen door de implementatie van een draadloss netwerk 48 % van de Return On Investment waren. Bovendien geeft het de gebruikers de mogelijkheid om een beslissing te nemen op basis van up-to-date informatie.

top

Gemakkelijk in gebruik

WLANs vereenvoudigen ook vele van de installatie en configuratie issues die een plaag zijn voor vele network managers. Aangezien enkel de Access Points van de WLAN's kabels nodig hebben, hoeven network managers niet langer iedere end-user te gaan bekabelen. Door het draagbare karakter van een WLAN kunnen ze preconfigureren en ganse netwerken troubleshooten voor ze gaan installeren op remote locaties. Eenmaal geconfigureerd kunnen WLANs van de ene naar de andere plaats verhuisd worden met een minimum aan modificatie.

Flexibiliteit

Bedrijven die snel evolueren wensen dit ook door te kunnen trekken naar hun apparatuur. Ze willen gebruik maken van technologiŽn die, net zoals zij, gemakkelijk kunnen groeien en veranderen. WLANs voorzien een gemakkelijke manier voor bedrijven om netwerken te implementeren en uit te breiden in een dynamische omgeving, zoals branch offices en tijdelijke sites. Wireless LANs kunnen ook gemakkelijk nieuwe werknemers onthalen zonder een uitgebreide reconfiguratie. Bovendien bieden WLANs ook informatietoegang van om het even waar wat niet kan gezegd worden van traditionele netwerken. Bijvoorbeeld oudere gebouwen met dikke cementen muren en plafonds maken bekabelde netwerken een dure en meestal onmogelijke uitdaging. Het draadloos alternatief elimineert de nood om infrastructuur te moeten beschadigen door het boren van gaten en installeren van kabels.

top

Kosten effectief

De initiŽle investering voor WLAN hardware kan hoger zijn dan deze voor een traditionele LAN hardware maar de lange termijnkost van installatie en onderhoud van de WLAN ligt beduidend lager. WLANs elimineren niet alleen de kost van het matriaal en arbeid om het netwerk te bekabelen maar ...

Bedrijven kunnen er prat op gaan dat de installatie van een WLAN zich binnen een termijn van minder dan ťťn jaar zich terugbetaald door de toegenome productiviteit, een efficiŽnt ingerichte organisatei en extra inkomen/winst om gelijk te komen met de initiŽle investering.

Veiligheid

Met roots in militaire toepassingen, de veiligheidsvoorzieningen die in Wireless LANs zijn ingebouwd maken hen veiliger dan de meeste Wired LANs. Door complexe encryptietechnieken is het uiters moeilijk voor indringers om wireless LAN verkeer te onderscheppen.

top

Mobiele Oplossingen  

   
 
Inhoud:

WLANs, bent u er klaar voor
Wat is een WLAN
De voordelen:    
 • Mobiliteit
 •    
 • Gemakkelijk in gebruik
 •    
 • Flexibiliteit
 •    
 • Kosten Effectief
 •    
 • Veiligheid
 •    
    Quint NS biedt diverse mobiele oplossing op maat, bekijkt welke de mogelijkheden zijn en implementeert de gekozen oplossingen. contacteer ons voor verdere informatie of een vrijblijvende offerte.
     
   
  Andere mobiele technologiŽn:
     
   
 • GSM
 • WAP
 • Bluetooth
 • IrDA